Margaux van Gastel

Pedicure- Schoonheidssalon in Oosterhout

Pedicure

PedicureUw voeten, ze moeten uw leven lang mee... Realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam op de voeten neerkomt? Wist u dat als uw voeten pijn doen, u ongemerkt ook uw houding veranderd? Daardoor kunnen weer rug - en of nekklachten ontstaan. Dus een goede reden om ze daarom vakkundig te laten verzorgen door een professionele pedicure.

Vreemd genoeg blijkt nog steeds, dat maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Heeft u last van likdoorns, ingegroeide nagels, eelt, kloven, schimmelnagels of pijnlijk vermoeide voeten door werk of sport? Na een deskundige behandeling voelt u zich beslist een ander mens. Ook kunt u kiezen tussen een droge of natte pedicure behandeling, wij zijn van de beste pedicure apparatuur voorzien!Lid van Provoet

Margaux van Gastel is lid van branchevereniging ProVoet. Alle leden van ProVoet zijn verplicht een erkend vakdiploma op zak te hebben. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten in handen zijn van een vakkundig pedicure.

Pedicure Behandelingen

Wanneer u voor het eerst bij ons in de praktijk komt voor een pedicure behandeling wordt er extra tijd uitgetrokken om de staat van uw voeten goed te kunnen beoordelen. U krijgt dus een persoonlijk advies en de daarop aangepaste behandeling.

Wij kunnen u de volgende pedicure behandelingen aanbieden:

Pedicure behandeling   €27,50
Likdoorn verwijderen (1)   €17,50
Ingegroeide teennagel  v.a. €17,50
Voetpakking   €17,50
Nagelbeugel + 1 controle  v.a. €25,00
Metalen spangen beugel plaatsen   €29,50
Orthese + 1 contole  v.a. €25,00
Voetmassage (15min)   €15,00

Hieronder beschrijven we de inhoud van behandelingen, werkwijze, soorten aandoeningen, kwaaltjes en tips.

De pedicure behandeling

U heeft last van uw voeten of vind al dat eelt niet mooi. Dan is het tijd om een afspraak te maken bij een gediplomeerd en kundig pedicure. Een pedicure kijkt uw voeten na en is opgeleid om voortijdig problemen op te sporen.  Een half uurtje voor uw afspraak met de pedicure dient u uw voeten even te wassen met douchegel (niet weken in een voetenbad) ook uw nagellak dient u van uw nagels te verwijderen. Het is belangrijk dat de pedicure de kleur van uw nagels kan zijn. Bij aanvang in de salon vraagt de pedicure naar eventuele klachten/ziekte en overige gegevens die van belang kunnen zijn voor de behandeling. De voeten worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. Nagels worden geknipt en nagekeken op ingroeien, eventuele verdikkingen van de nagel worden netjes verwijderd en afgerond. Daarna word al het overtollig eelt/likdoorns verwijderd.

 • Bij aanvang in de salon vraagt de pedicure naar eventuele klachten/ziekte en overige gegevens die van belang kunnen zijn voor de behandeling.
 • De voeten worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel.
 • Nagels worden geknipt en nagekeken op ingroeien, eventuele verdikkingen van de nagel worden netjes verwijderd en afgerond.
 • Daarna word al het overtollig eelt/likdoorns verwijderd. De behandelde plaatsen worden afgerond en de behandeling word afgesloten met een heerlijke crème.
 • U krijgt aan de hand van de probleempunten en uw vragen tips en adviezen om uw klachten te verminderen of te voorkomen.

Kalknagels & Schimmelnagels

Kalknagels en schimmelnagels worden vaak door elkaar gehaald. Op de televisie ziet u vaak reclames waar producten worden aangeboden die u van kalknagels af kunnen helpen. Maar eigenlijk spreken ze over schimmelnagels. Kalknagels kunt u niet behandelen met een simpel zalfje. Er bestaat een medicijn dat in sommige gevallen u van uw kalknagels kan afhelpen maar dit medicijn brengt vaak schade aan de nieren waardoor een arts daar erg terughoudend in is. In extreme gevallen wordt het wel eens voorgeschreven. Kalknagels zijn nagels die vaak door ouderdom of trauma een verstoorde groei hebben. De nagel wordt dik en brokkelt vaak af. We vinden het vaak vies om de zien en gaan daarom onze voeten verbergen. Maar dit is helemaal niet nodig. Een kalknagel is door een pedicure weer prima in vorm te brengen waardoor hij dunner/ronder wordt zodat u uw voeten niet meer hoeft te verstoppen.

Schimmelnagels

Schimmelnagels zijn prima te behandelen. Een schimmelnagel kunt u makkelijk oplopen. De voeten zijn een prima plaatst voor een schimmel om zich te vestigen. We dragen het grootste gedeelte van de dag schoenen waarin we transpireren, dit is een heerlijk klimaat voor een schimmel. Ook wisselen we niet regelmatig van schoenen waardoor een schoen nog niet volledig droog is als we hem de volgende dag weer aan trekken. Een schimmelnagel kunt u vaak herkennen aan kleine witte vlekjes op de nagelplaat. De schimmel kan zich verspreiden over meerdere nagels als u dit niet op tijd behandeld. Twijfelt u of u last heeft van een schimmel dan kijken wij dat graag voor u na.

Ingegroeide nagels

Heeft u pijn bij de nagelwal en is het nog niet ontstoken, dan kunt u het beste meteen een afspraak maken bij de pedicure. Een pedicure mag de nagel niet meer behandelen als er sprake is van een ontsteking, in dit geval word u doorverwezen naar uw huisarts. Een ingroeiende nagel ontstaat in de meestal gevallen door het te kort knippen van de nagel maar ook een afwijkende kromming van de nagel of een trauma kunnen dit probleem tot gevolg hebben. De pedicure kan de nagel vrij maken van de huid en het geïrriteerde gebied behandelen. In de meeste gevallen is het mogelijk om de nagel op een simpele manier te geleiden en de nagel wal te beschermen, maar bij een nagel waar de kromming te sterk is raden wij u toch aan om een nagelbeugel te laten plaatsen.

Nagelbeugels

Misschien heeft u er al wel eens van gehoord maar steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van nagelbeugels om nagels die neigen tot ingroeien te reguleren met behulp van nagelbeugels. Er zijn verschillende nagelbeugels die geplaatst kunnen worden op uw nagels. Dit alles is afhankelijk van de benodigde trekkracht en afhankelijk van de nagelafwijking. Heeft u een nagel die in de nagelwal drukt of neigt in te groeien dan is dit voor u de ideale oplossing!   Het plaatsen van een nagelbeugel wordt bij ons in de praktijk gedaan. U maakt een afspraak voor een nagelbeugel. Wij onderzoeken het probleem en kijken welke beugel voor u het beste geschikt is.

Orthese

Een (daarvoor opgeleid pedicure) mag drukontlastende ortheses maken. Bij standafwijkingen kan de voet eelt en likdoorns vormen tussen de tenen en op gewrichten. Erg vervelend maar ook zeer pijnlijk. Een orthese op maat kan vaak verlichting geven en het gebied ontlasten waardoor de kans op een likdoorn verkleint word.

Een orthese word gemaakt van siliconen. Het word in vloeibare toestand op de voet aangebracht waardoor het zich naar de voet vormt. Uw pedicure houd met het maken van een orthese altijd rekening met de ruimte die u nodig heeft in uw schoenen.

Instructies Orthese

Uw pedicure heeft zojuist een orthese voor u gemaakt. Volg deze instructies nou gezet op om slijtage en irritaties te voorkomen. Heeft u vragen dan kunt u altijd even contact opnemen met de praktijk. 

Reinigen van de orthese:

U kunt uw orthese na het dragen voorzichtig verwijderen met 2 handen. U kunt de orthese met een beetje afwasmiddel en water reinigen. Leg de orthese te drogen (niet afdrogen) Als u de orthese weer aan doet kunt u hem licht inpoederen met talkpoeder. Deze poeder zorgt ervoor dat zweet word opgenomen.

 • Neem meteen contact op met uw pedicure als de huid rondom het aangebrachte materiaal rood wordt, zwelling vertoont, jeukt of pijn doet.
 • Verwijder de orthese voorzichtig. Hard trekken kan scheurtjes veroorzaken.
 • Bouw het gebruik van uw orthese rustig op. Elke dag een uurtje meer dragen zorgt ervoor dat de voeten langzaam aan de nieuwe stand kunnen wennen. Zo voorkomt u pijn.
 • Draag uw orthese niet 24 uur per dag. De huid heeft af en toe even rust nodig om te kunnen ademen.
 • De orthese blijft het beste zitten met sokken in dichte schoenen.
 • Heeft u last van een wondje, gebruik op deze plaats dan geen orthese.
 • Verwijder de orthese bij pijn door bijvoorbeeld afknelling van voet of teen.
 • Heeft u minder of geen gevoel meer in uw voeten, laat de huid van uw voeten regelmatig door iemand anders controleren op roodheid en zwelling.
 • Bij verkleuring van de voeten graag direct contact opnemen met de pedicure.
 • Vergeet de controleafspraak met uw pedicure niet! Controle dient te geschieden na een week.
 • Bij twijfels of vragen kunt u altijd contact opnemen met uw pedicure   

Tip: Neem bij het kopen van nieuwe schoenen uw orthese mee.

Contact

Margaux van Gastel Pedicure & Schoonheidssalon
Korhoenstraat 17 
4901 AM Oosterhout
Tel: 06 28 19 18 36
margaux.vangastel@outlook.com

Margaux op Facebook

Openingstijden

Maandag 08:30 t/m 16:00
Dinsdag 08:30 t/m 16:00
Woensdag 08:30 t/m 16:00
Donderdag 08:30 t/m 16:00

 

 

 Vrij, Za & Zo gesloten

 

Wie is Margaux?

Margaux van Gastel, geboren in Oosterhout, is na haar afgeronde studie pedicure en schoonheidsspecialiste aan gerenomeerd opleidingsinstituut Esthetica in 2002 haar eigen salon gestart. Ze vindt het heerlijk om haar passie en hobby op professionele wijze zelfstandig uit te oefenen!

Copyright © 2019 Margaux van Gastel Pedicure & Schoonheidssalon in Oosterhout. All Rights Reserved.