Margaux van Gastel

Pedicure- Schoonheidssalon in Oosterhout

Dagelijkse gewoonten die bijdragen aan optimale ooggezondheid

Goede zorg voor je ogen begint met wat jij elke dag doet, van je dieet tot hoe je rust. Deskundigen in de orthoptie benadrukken het belang van vitaminerijke voeding die je zicht ondersteunt. Denk aan groenten en fruit, maar ook aan noten en vis die essentiële vetzuren bevatten. Deze voedingsmiddelen dragen bij aan sterke en gezonde ogen. Slaap speelt ook een cruciale rol. Genoeg rust zorgt ervoor dat je ogen zich kunnen herstellen van de belasting van de dag. Bedrijven zoals Heiming Aben leveren producten die bijdragen aan een goede ooggezondheid, maar zonder de basis van goede gewoontes zijn zelfs de beste producten minder effectief.

Een gezonde levensstijl en genoeg slaap

Je ooggezondheid is een weerspiegeling van je algehele levensstijl. Regelmatig bewegen zorgt voor een goede bloedcirculatie, wat essentieel is voor het onderhouden van gezonde ogen. Het vermijden van te veel suiker en vet voorkomt aandoeningen zoals diabetes, wat ernstige gevolgen kan hebben voor je zicht. Stress is een bekende boosdoener die de kwaliteit van je slaap beïnvloedt en daarmee ook je ooggezondheid. Probeer stress te verlagen door ontspanningsoefeningen of andere activiteiten die je helpen te relaxen. Zorg voor een consequent slaapschema waardoor je lichaam en ogen de rust krijgen die ze nodig hebben om goed te functioneren.

Vermijd omgevingen met schadelijke stoffen

Een omgeving kan vol zitten met stoffen die slecht zijn voor je ogen. Rook, zowel binnen als buiten, kan irritatie en langdurige schade veroorzaken. Bescherm je ogen door te investeren in goede luchtfilters en door plaatsen met veel rook of vervuiling te vermijden. Sterk chloor in zwembaden kan ook een aanslag zijn voor je ogen. Draag daarom een zwembril om je ogen te beschermen tegen irritatie. Professionals zoals Heiming Aben opticien in Panningen adviseren om altijd beschermende brillen te dragen bij risicovolle activiteiten zoals klussen of chemische experimenten. Deze gewoonte helpt om onnodige risico's te voorkomen en je zicht op lange termijn te behouden.

Contact

Margaux van Gastel Pedicure & Schoonheidssalon
Korhoenstraat 17 
4901 AM Oosterhout
Tel: 06 28 19 18 36
margaux.vangastel@outlook.com

Margaux op Facebook

Openingstijden

Maandag 08:30 t/m 16:00
Dinsdag 08:30 t/m 16:00
Woensdag 08:30 t/m 16:00
Donderdag 08:30 t/m 16:00

 

 

 Vrij, Za & Zo gesloten

 

Wie is Margaux?

Margaux van Gastel, geboren in Oosterhout, is na haar afgeronde studie pedicure en schoonheidsspecialiste aan gerenomeerd opleidingsinstituut Esthetica in 2002 haar eigen salon gestart. Ze vindt het heerlijk om haar passie en hobby op professionele wijze zelfstandig uit te oefenen!

Copyright © 2019 Margaux van Gastel Pedicure & Schoonheidssalon in Oosterhout. All Rights Reserved.